Kouzelné fazole

23.02.2024 13:29

Kouzelné fazole

Nela:

Kouzelné fazole nepotřebují ani vodu, ani žádné věci pro normální rostliny. Aby nebyly příšerně zlé, potřebují laskavost, radost a smích….....

Bětka:

  1. Zasadit je do modré hlíny.
  2. Zalévat pravidelně slunečním svitem.
  3. Až začnou klíčit, dávejte i vodu.
  4. Po vyrašení zalévejte jen barevnou duhou…….                                                                                                                    

Laura:

Vezmeš semínka a zasadíš je do hlíny. Dvakrát mávneš hůlkou a samy se ti zalijí. Pěstuj je hlavně na sluníčku a sypej kouzelným práškem……..

Viki:

Potřebuje zalévat kouzelnou vodou z kouzelné studánky v začarovaném lese. Musí být také zasazena v nejlepší hlíně. Zalévat třpytkami z jednorožce, aby dobře rostla………..

 

Naši mladí kouzelníci ze 3. A se učili pěstovat kouzelné fazole. V hodině ČJ popisovali návod na pěstování fazolí, kreslili, jak kouzelná fazole vypadá, když vyroste, ztvárnili klíč ke kouzelnému světu a vyjmenovávali, co všechno v tomto světě najdou. Moc je to všechny baví, kdykoli se k nějakému kouzelnému tématu dostaneme a paní učitelka se vždy dozví něco zajímavého, co ji rozesměje, pobaví a přiměje k zamyšlení.

Poděkování patří paní Květoslavě Filippi z brněnského nakladatelství Zoner Press, která naší třídě darovala velkou krabici knih, ze kterých čerpáme inspiraci.

 

 

 

—————

Zpět