Malý princ

04.12.2023 18:51

Před nedávnem jsme se v čítance seznámili s knihou Antoina de Saint Exupéryho – Malý princ, kde jsme si četli úryvek o princově setkání s liškou. Také jsme se podívali na video a na koberci se zavřenýma očima poslouchali četbu paní učitelky.

V dnešní hodině výtvarné výchovy jsme se k tomuto tématu vrátili, abychom si trochu odpočinuli od vánočního tvoření. Zapřemýšleli jsme nad slovy:,,Jsi odpovědný za to, co jsi k sobě připoutal“ a pokusili se o vysvětlení svými slovy. Paní učitelka nás moc pochválila za zajímavé nápady….když chceš mít miminko, promysli si, že se o něj do konce života budeš starat….když si pořídíš zvířátko, bude na tobě závislé, musíš se mu přizpůsobit a věnovat mu péči a lásku, kterou si zaslouží…..

Zopakovali jsme si také základní literární pojmy – autor, ilustrátor, osvěžili si teorii barev, procvičili jsme si práci s kružítkem a vyrobili jsme si krásné planety, které Malý princ mohl navštívit. Dozdobili jsme je zlatými flitry a vesmír plný fantazie, ve kterém se zlatovlasý chlapec pohyboval, byl hotov.

 

—————

Zpět